Roman Ana Maria

Roman Ana Maria

Roman Ana-Maria și noua ei pasiune activă, cu roțile în mișcare…

Bun găsit!
Mă numesc Ana-Maria Roman, am 8 ani și de când eram mică, de la nici 2 anișori, am descoperit mersul pe bicicletă și am început să dezvolt o pasiune aparte pentru bicicletă, la început, pe biciclete fără pedale, apoi pe biciclete cu pedale ajutătoare și în cele din urmă, fără pedale, până la cursieră însă, din luna mai 2021, am început să muncesc pentru pasiunea mea pentru ciclism, fiind licențiată la Federația Română de Ciclism, în cadrul Clubului ACS Olimpic Zărnești, având parte de cei mai buni antrenori de ciclism, doi profesioniști care antrenează, atât băieți, cât și fete, D-na Corina-Claudia Grosu și D-nul Viorel Florin Grosu, care, astăzi, își dedică o bună parte din timp dezvoltând această ramură și în rândul nostru, al copiilor iubitori de ciclism.
Datorită susținerii celor dragi, părinți, bunici, antrenori, am continuat să muncesc pentru ceea ce îmi place să fac de mică și pentru ceea ce mi-am dorit și îmi doresc. La numai 8 ani, am obținut două titluri de campioană națională, îmbrăcând două tricouri, unice, la Campionatul Național de ciclism și la Cupa României, dar am obținut și alte victorii semnificative, dar și experiență, după multe ore de antrenament.
Aceste victorii mi-au adus mai multă încredere în forțele proprii, precum și beneficii pentru sănătate, pentru că „Bicicleta iți oferă libertate și este o metodă rapidă, sănătoasă și frumoasă de a explora noi locuri, iar studiile au arătat că mersul cu bicicletă, în fiecare zi, te face mai fericit.”
Poate pentru necunoscători, aceste evenimente nu înseamnă nimic, însă pentru mine și pentru colegii mei de antrenament, mici și mari dar și pentru antrenorii noștri, reprezintă multe ore de antrenament, de mișcare, multe provocări, riscuri, dar și clipe de bucurie, emoții trăite pentru fiecare coleg, în timpul competițiilor, lacrimi de bucurie, de tristețe etc.
Voi continua să să pedalez, din plăcere și pasiune, pentru că voi călători și voi vedea mai mult din această lume frumoasă, decât orice altă persoană!
Pedalam aproape zilnic, învățând să îmi mențin echilibrul, pentru că echilibrul este cheia succesului în pedalat, și de atunci nu mă mai opresc din pedalat.
Pentru mine, ciclismul a devenit unul dintre hobby-urile mele preferate! La acest hobby au contribuit și părinții și bunicii mei, susținându-mă de fiecare dată.
Mersul pe bicicletă, odată învațat, nu se uită toată viața.
Mersul pe bicicletă m-a învățat să cred în forțele proprii, să scap de frică și să mă bucur de libertate și de senzații unice.
Plimbările cu bicicleta sunt, fără îndoială, cele mai plăcute, dar și îndrăgite modalități de a face mișcare și fiecare experiență este o oportunitate!
Cum spuneam, în luna mai 2021, am devenit sportiv licențiat al Federației Române de Ciclism, în cadrul clubului ACS Olimpic Zărnești și la nici două săptămâni de antrenament, pe 29 mai 2021 am participat la prima etapă din Cupa României, care a avut loc la Călărași, „Prima bicicletă”, unde am concurat cu MTB, obținând locul 3 și pe 1 iunie am participat la a doua etapă din Cupa României, la Constanța, unde am ocupat locul 2.
Fiecare experiență de viață, fiecare lecție pe care am învățat-o, cu fiecare antrenament, cu fiecare competiție la care participam, este cheia spre succes.
Pe 6 iunie 2021 am participat la Campionatul Județean de Ciclism-Șosea: Copiii pe bicicletă , Vetel, Mintia, Hunedoara, obținând locul 1.
Nu stabilirea recordurilor mă ține pe bicicletă, ci sentimentul de fericire, libertate, iar în timpul competițiilor, când pedalez, doar cursa de ciclism este importantă.
Pe 24, 25 iulie am participat la Campionatul Național de Șosea pentru copii 2021, organizat de Federația Română de Ciclism și de Primăria Orașului Zărnești și Consiliul Local Zărnești, proba contratimp și proba de fond, devenind campioană Națională la proba contratimp.
Am îmbrăcat tricoul de campionă națională, cu ajutorul domnului Ministru al Sportului, d-nul Eduard Novak.
În 26, 28 august am participat la etapele a III-a și a IV-a din Cupa Națională a României obținând la Etapa a III-a – Turul Clujului – Cluj-Napoca 26 august 2021 – CT (contratimp) – locul 1 și la Etapa a IV-a – Cupa Voința – Cluj-Napoca – 28 august 2021 – Fond – locul 1
Sâmbătă, 2 octombrie 2021, în Medgidia, a fost o zi plină de mișcare pe două roți, emoții, suspans, provocări, dar și cu rezultate frumoase, obținând locul 1 la Etapa a III a din Cupa Mării Negre, locul 1 la Etapa a 7 a Cupei României și Câștigarea Cupei României, prin obținerea tricoului de campioană.
Felicitări și succes, copiilor iubitori de mișcare pe două roți, din cadrul Clubului Olimpic Zărnești!
Și pentru că acești copii frumoși „nu se întâmplă doar”, ei sunt formați de doi oameni minunați, antrenorii lor, Corina-Claudia Grosu și Viorel Florin Grosu, care au trăit fiecare emoție a copiilor, chiar dacă aceștia au fost sau nu pe podium.
Mult succes și putere de muncă în continuare, copiilor, antrenorilor și părinților!
Copiii de la Clubul Olimpic Zărnești, sunt cei mai frumoși copii pe care i-am întâlnit, copii care au cunoscut atât înfrângerea, suferința, efortul, pierderea, cât și succesul, de cele mai multe ori, urcând cu mândrie pe podium, reprezentând orașul, în cadrul fiecărei competiții, în cadrul fiecărui campionat.
Acești copii au reușit să ne arate că au o stimă, o sensibilitate și o înțelegere a vieții care ne umple de compasiune, bunătate și interes, din iubire pentru ciclism.
Le suntem recunoscători oamenilor care i-au predat, Mariei, prima lecție despre mersul pe bicicletă, cu reguli și secrete, care au ajutat-o şi care au făcut-o să se simtă parte din clubul Olimpic, Zărnești!
Atât energia cât şi atitudinea dumnealor, pozitivă, au contribuit la siguranţa şi confortul psihologic al tuturor copiilor care petrec trei zile pe săptămână, pedalând.